GYIK: Gyakran Ismételt Kérdések
 
Mit takar az IDACS rövidítés?
Az IDACS rövidítés az „ID & Data Collection for Sustainable fuels in Europe” angol megfelelőből ered.

Miről szól maga IDACS projekt és mi a célja?
Az IDACS projekt célja, hogy – az Európai Bizottság elvárásainak megfelelően – egységes adatbázis és összehangolt adatcsere épülhessen fel az alternatív üzemanyagokkal kapcsolatos infrastruktúra töltőpontjaira vonatkozóan, valamint kialakításra kerüljön egy egységes javaslat az elektromobilitás szereplőinek egyedi azonosításának rendszerére.

Kik a résztvevő országok?
Az IDACS projektben a Holland konzorcium vezetésével együtt jelenleg 14 tagállam vesz részt, köztük Belgium, Luxemburg, Németország, Lengyelország, Ausztria, Horvátország, Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Magyarország, Portugália, Franciaország és Görögország

Mi az IDRO?
Az IDRO rövidítés az „ID Registration Office” angol megfelelőből ered. Magyarországon ezt a szerepet „Magyarországi ID Regisztrációs Iroda” néven, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft tölti be.

Mi az IDRO szerepe?
A különböző országokban kijelölt ID Regisztrációs Irodák szerepe, hogy az IDACS projektben meghatározott ID előtag hozzárendelésével egységes egyedi azonosítást tegyenek lehetővé a szolgáltató/töltőállomás üzemeltető szervezetek részére.

Hol helyezkedik el az IDRO az IDACS projektben foglalt folyamatban?


 
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.